Als ik mensen vertel dat ik hondenfotografe ben gebeurt altijd hetzelfde: mensen trekken hun smartphone uit de zak en laten mij foto’s zien van hun geliefde hond. En wat zal ik zeggen…

Ik houd ervan als ze dat doen en het zal wel nooit saai worden. Want vaak zijn het foto’s die het hart raken. Foto’s van honden en hun baasjes, knuffelend in de ochtend, genietend tijdens een wandeling of honden die gewoon volledig ontspannen of in een gekke houding in hun mand liggen. Mijn hart maakt hier altijd een sprongetje van, want ik zie hier zo veel liefde, zorg en genegenheid. Ook al ontbreekt er op deze foto’s vaak een poot of een oor, zijn ze niet echt scherp of zou de compositie zoveel beter kunnen, om de hond op de foto helemaal tot zijn recht te laten komen.
Maar zo leuk deze hondenfoto’s ook zijn, ze halen maar zelden de weg van de smartphone tot aan de muur. En dat vind ik zo jammer.
Als de telefoon stuk gaat of kwijt raakt zijn ook alle mooie momenten verdwenen, en het enige wat ons dan rest is de herinnering. Bij ons mensen gaat die herinnering zonder beelden met de tijd vervagen.

Daarom heb ik het mij tot taak gemaakt, herinneringen voor de eeuwigheid te creëren.
Met mijn fotografie-ervaring en eindeloos geduld (waar ik stiekem zelf een beetje trots op ben) leg ik jou en je hond zo op zo’n manier vast zoals je die nooit voor mogelijk hebt gehouden.

Als door magie vertellen foto’s zonder woorden jouw verhaal en wordt hét ogenblik weer levendig. Ineens voel je de zachte snuit weer, die zich vol vertrouwen in jouw hand duwt en de wilde levensvreugde, als jouw lievelingshond op jou af komt rennen.
Precies deze magie creëren wij samen bij een fotoshoot met jouw hond: hondenfoto’s waar je nooit genoeg van zal krijgen, omdat zij jouw hart altijd weer meenemen op een tijdreis.

Als hondenfotografe is het mijn doel voor jou prachtige wanddecoraties en foto albums te creëren, die de jaren en alle technische vernieuwingen zullen overleven.

Bij mij krijg je hondenfotografie die tastbaar is, die je aan kunt raken, want na de fotoshoot ontvang je je foto’s als hoogwaardige producten in de hand.

Daarvoor bied ik jou een uitgelezen keuze aan fotoproducten, waarop wij jouw lievelingsmomenten met je hond vereeuwigen. Klassieke canvas, of modern acryl, natuurlijk op hout of edele fine art prints maken jouw hondenfoto’s tot buitengewone lievelingsstukken, die jou iedere keer opnieuw raken.

Voor mij hoort bij een professionele fotoshooting ook altijd een professionele beeldbewerking, dat is naast hondenfotografie ook een passie van mij. Voordat de foto’s naar de drukker gaan , worden alle foto’s door mij in Lightroom en/of Photoshop verfijnd. Door nog even de scherpte te verbeteren of contrasten te verhogen krijg je een nog mooiere foto van je hond. Ook het achteraf bijwerken van licht en schaduw heeft een heel mooi effect op de hondenfoto’s.

En natuurlijk zorg ik voor de juiste uitsnede van jouw foto, zodat deze perfect past bij het type afdruk, waarvoor je gekozen hebt. Zo moet er bijvoorbeeld bij een afdruk op canvas rekening gehouden worden met een extra rand, die over het frame getrokken wordt.

Op mijn pagina Prints & afdrukken kun je een heel assortiment aan hoogwaardige producten vinden, waarop je jouw lievelingsfoto van je hond kan laten schitteren!