Veelgestelde vragen

Alles wat je moet weten

Veelgestelde vragen

Alles wat je moet weten

=

Fotografeer je alleen honden of hond en eigenaar samen?

Vind je de keuze moeilijk, moet je hond het middelpunt van aandacht zijn? Dan zijn de fotosessies met honden precies wat je zoekt. Het is mijn absolute passie om hond en eigenaar samen te fotograferen en hun hechte relatie te laten zien. Ik hou van deze oprechte momenten en laten we eerlijk zijn, dit zijn precies de foto’s die je gewoon niet zelf kunt maken. In mijn roedelshoots ontstaan foto’s van de hond in portret, in actie, en van jullie beiden samen. Een onvergetelijke ervaring en emotionele beelden zijn gegarandeerd.

=

Wat moet ik tijdens de shoot dragen

Vermijd opvallende kleding

Drukke patronen, fijne geruite stoffen zijn geweldig, maar trekken ook meteen alle aandacht. Ik wil dat jouw hond en de natuurlijkheid van jullie verbinding in focus zijn, dus hier moet je van afzien, vooral als er meerdere personen op de foto moeten.
Dit geldt ook voor letters op kleding (vooral bij mannen). Niets moet van het essentiële afleiden, en over 10 jaar maakt het toch niet meer uit welk merk je toen aanhad, maar alleen het moment waarop je vol liefde jouw hond aankijkt. Kleding in effen kleuren, ton sur ton of contrastrijk zijn favoriet.

=

Welke kleur is de juiste?

In principe is van toepassing: in de lente en de zomer zijn pasteltinten en wit een goede keuze, in de herfst kan het ook een verzadigde bordeauxrode, rode of bruine kleur zijn. Toch zijn er een paar dingen om in gedachten te houden:
1. De kleur van jouw hond. Pas op dat je niet in elkaar overvloeit, een witte broek, met een witte hond is wit geen goede keuze. Houd er rekening mee dat je tijdens knuffelcontact mogelijk hondenhaar op je kleding kunt krijgen. Dit kan nooit worden voorkomen; ik verwijder kleine haartjes tijdens de bewerking van de foto’s, maar het moet niet te opvallend zijn.
2. Jouw woninginrichting. “Wat heeft mijn interieur in vredesnaam met mijn hondenfotoshoot te maken?” Heel eenvoudig: de foto’s die tijdens deze shoot worden gemaakt, zullen jouw muren misschien vele jaren versieren. Er is niets mooier dan een foto ophangen, die perfect harmonieert met jouw inrichting. Heb je thuis een petrolkleurige muur en wat petrolkleurige accenten? Wat dacht je van een ketting of sjaal in precies die kleur? De foto’s passen dan perfect bij jou thuis!

=

Zwart

Als ik een wens als fotografe mag hebben – laat dan als het mogelijk is de kleur zwart thuis. Zwart ziet er altijd somber en enigszins benauwend uit, ook gaat het menselijke oog van nature eerst naar het donkerste punt van een foto. En in het ideale geval zouden dit de donkere, diepe ogen van je trouwe viervoeter moeten zijn, en niet je favoriete broek. Mijn fotostijl doet het het beste op vrolijke kleuren, ziet er helder en vriendelijk uit en zwarte kleding maakt het moeilijk om dit te bereiken.

=

Accessoires

Accessoires zijn niet alleen toegestaan, maar ook wenselijk. Oorbellen, kettingen, een sjaal of in het koelere seizoen een mooie combinatie van muts en sjaal geven elke foto dat leuke extra.

=

Jeans

Jaja, ik weet het, ze zijn zo comfortabel. En je hebt er zoveel van in de kast. Probeer het echter te doen zonder uw favoriete jeans en kies in plaats daarvan een effen (niet-zwarte) broek. Natuurlijk, alleen zolang je je op jouw gemak voelt en het met jouw persoonlijkheid overeenkomt.

=

Tips voor grote roedels

Of het nu een verliefd stelletje of een grote familie is, als verschillende mensen op de foto gaan, dan zijn er twee mogelijkheden:

1. Ton sur ton – het resultaat is een harmonieus totaalbeeld dat de essentie onthult. Kleur is niet relevant, het mag best gekleurd zijn, maar probeer je te beperken tot één kleur en er trouw aan te blijven en een verscheidenheid aan verzadigingen, helderheid en kleurgradaties te kiezen.

2. Sterk contrast – zij in het geel en hij in het groen – meteen ontstaat een krachtig en van levenslust stralend beeld. Contrasten zijn niet slecht, integendeel, ze kunnen heel spannend zijn. Beperk je echter tot de kleur. Zwart-wit contrasten zijn geen goede keuze, want dan gaat zeker één van jullie ten onder en dat willen we niet.

=

Wat gebeurt er als het regent op de dag van de shooting?

Het weer is helaas onvoorspelbaar en daarom probeer ik een dag per week vrij te houden, zodat we een alternatieve datum voor onze shoot hebben als deze situatie zich voordoet. Een paar dagen voor onze afspraak houd ik de weersvoorspelling in de gaten, zodat we op tijd kunnen plannen. Maak je geen zorgen als de zon niet schijnt op de opnamedag, want meestal ben ik daar blij mee. 90% van de foto’s in mijn portfolio zijn in de schaduw gemaakt en zien er nog steeds vrolijk en kleurrijk uit. Geloof mij, je zult blij zijn als jij en jouw hond niet in de brandende zon met je ogen hoeven te knipperen ;).

=

Mijn hond is een beetje ... nou ... moeilijk. Hij kan niet zitten of blijven. Kunnen we nog steeds een shoot boeken?

Onze fotosessie gaat over het vastleggen van de persoonlijkheid en het karakter van jouw hond. Hij is een beetje hyperactief en zal niet blijven zitten? Dan hebben we perfecte omstandigheden voor geweldige actiefoto’s! Hij kan niet liggen op de plaats? Er is geen regel dat honden dit moeten kunnen om perfecte foto’s te maken. Ik motiveer jouw honden met traktaties en spelletjes om hun aandacht te trekken, het doet er niet toe of de hond zit, staat of ligt, het belangrijkste is dat je jouw trouwe viervoeter later op de foto’s herkent.