Wandelen met je hond bij wind en weer met de juiste uitrusting

Wij hebben een aussie, die bij wind en weer plezier heeft buiten en die niet vies is van een modderplas.
Bij mij zie je niet alleen aan de garderobe met hondenlijnen dat wij een hondenhuishouden zijn. Wij zijn ook met jassen en broeken perfect ingesteld op regen, storm en onguur weer. Na veel trial and error en miskopen hebben wij vastgesteld, dat het loont om meteen in het begin te investeren in een goede uitrusting. De meeste accessoires hebben wij als sinds de eerste herfst met Bailey, dus inmiddels 5 jaar.

Een belangrijk onderdeel van onze “hondenuitrusting” zijn onze regenlaarzen. En als vrouw kan ik wel zeggen dat ik misschien niet meer regenlaarzen heb dan pumps, maar dat ik er definitief meer plezier aan heb en ook geen pijnlijke voeten na een lange boswandeling.

Natte regenlaarzen
Regenlaarzen

 

Onze favoriet: Parcours regenlaarzen van Aigle van natuurrubber

De regenlaarzen van Aigle zijn echt een kleine investering, maar dat is het absoluut waard! In de herfst/winter draag ik de Parcours 2 ISO. Deze hebben een heel comfortabel voetbed en de zool bestaat uit drie lagen. Daarom kan je met deze regenlaarzen lange wandelingen maken, zonder dat de voeten moe worden of dat het ergens knelt.
En de voeten blijven werkelijk warm in deze laarzen, zelfs bij -20 graden! Dat was erg belangrijk voor mijn keuze, want bij de speurtraining in de winter moet ik ook weleens een tijdje op een plek zitten wachten. In alle andere schoenen had ik binnen een paar minuten koude voeten.
De binnenzool is verwijderbaar, zodat ik mijn eigen inlegzooltjes kan gebruiken.

Voor elke temperatuur de juiste laars

Voor de rest van het jaar hebben wij de Aigle Parcours Vario, omdat de ISO variant in een mild najaar of voorjaar werkelijk te warm is. Ook deze heeft een super comfortabele zool, Hij geeft een goede ondersteuning voor lange wandelingen en is zonder de dikke isolatie geschikt wanneer het niet ijzig koud is. Zo ben ik perfect uitgerust voor het hele jaar en verheug ik mij altijd op de wandelingen met Bailey.

Onderhoud van rubber laarzen

Wij reinigen onze regenlaarzen maar zelden, zo’n 2x per jaar. Daarvoor gebruik ik de passende onderhoudsspray. Het is niet goedkoop, maar na een onderhoudsbeurt zien de rubber laarzen er weer als nieuw uit, het materiaal wordt gevoed en de laarzen blijven ook de komende jaren mooi en waterdicht.